Toenemende vraag naar Side by Side machines

We zien steeds meer vraag naar de zgn side by side machines. Andere benamingen voor deze voertuigen zijn: UTV (Utility Task Vehicle), ROV (Recreational Off-Highway Vehicle) en MOHUV (Multipurpose Off-Highway Utility Vehicle). Maar wat is nu een Side by Side ? Wat is het verschil met een Quad (ATV) en waar worden ze gebruikt. 

Het grote verschil tussen een ATV, zoals bv de quad, en een UTV is dat er twee mensen naast elkaar kunnen zitten (side by side). Daarnaast staan ze minder hoog op de wielen, hierdoor zijn ze erg stabiel. De meeste Side by Side machines zijn daarnaast ook voor zien van rolbeugels, veiligheidsgordels en een laadbak. De rolbeugels en de veiligheidsgordels vergroten de veiligheid van de bestuurder en de passagier. Veelal zijn ontwikkeld voor off-road goederenvervoer, zo kunnen ze op ruw terrein goed maneuvreren. Hierdoor zijn ze geschikt voor landbouw doeleinden maar ook voor festivals en vervoer van mensen op oneffen terrein. Daarnaast wordt er ook veel mee gereden in de cross sport.

Sommige SSV’s hebben een type dumptruck, wat grote mogelijkheden biedt voor gebruik in de zakelijke omgevingen . Deze categorie ATV’s ontwikkelt zich, op dit moment, het snelst  in de wereld: fabrikanten verbeteren elk jaar de kenmerken van modellen, waardoor ze krachtiger, sneller en functioneler worden. Doordat er meer personen mee vervoerd kunnen worden als op een Quad en de vele gebruiksmogelijkheid neemt de vraag naar deze machines erg toe.

Wil je meer weten over Side by Side machines? of wil je advies bij aankoop? Neem dan contact met ons op.

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.