FAQ: OVER QUADS & ATVS

Een quad is een motorvoertuig met vier wielen. Een quad wordt ook wel eens ATV (All-Terrain-Vehicle) genoemd. De quad is gemaakt om op ruiger terrein te rijden. Er zijn ook quads die op straat rijden, deze zijn goedgekeurd voor de openbare weg.

Waarvoor zijn quads bedoeld?

Origineel zijn quads bedacht voor offroad rijden. Inmiddels worden er ook modellen gemaakt voor het rijden op de weg. In Nederland worden offroad quads veel gebruikt voor werken in de landbouw, zoals op boerderijen. Ze worden ook veel recreatief gebruikt, en ingezet voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of kinderfeestjes. Ook worden er ATV cross-wedstrijden op de quad gehouden in Nederland.

Wat voor soorten quads zijn er?

Er zijn twee soorten quads: landbouwquads en sportquads. Quads worden ingedeeld naar waar ze voor gebruikt kunnen worden.

Wat is een landbouw quad?

De landbouwquad (ook wel utilityquad genoemd) is vaak een grote quad met grotere banden. Ze zijn voorzien van een krachtige motor en hebben meestal een 4×4-aandrijving. De landbouwquad wordt veel op boerderijen gebruikt, maar zijn ook zeer geschikt op ruig terrein voor recreatief gebruik. Ze zijn gemaakt om werk te verrichten, en klimmen gemakkelijk over obstakels heen zonder dat de quad beschadigd raakt. Bijna alle landbouwquads hebben rekken voor en achter waar materiaal op geladen kan worden (soms zelfs tot 100kg).
Benieuwd welke landbouwquads Quadcenter.nl heeft?
> Bekijk alle quads hier

Wat is een sport quad?

De sportquad wordt gebruikt -zoals de naam al zegt- als sportvoertuig. Deze quads kunnen sneller accelereren en behalen hogere snelheden door een snelle motor. Ze zijn sneller en wendbaarder door een zanderig of modderig terrein, alleen zijn ze minder geschikt voor écht diepe modder en ander ruiger terrein. De frames en schokdempers zijn gemaakt en vaak afgesteld voor crossbanen.
Benieuwd welke sportquads Quadcenter.nl heeft?
> Bekijk alle quads hier

Welke quad accessoires zijn er?

Er zijn heel veel quad accessoires beschikbaar om jou te voorzien van de ultieme werkoplossing. Denk aan: Aanhangers, ploegen, opbergboxen, extra brandstoftanks, lieren, bumpers, bescherming, skid plates, strooiers, verlichting, windschermen en nog veel meer. De meeste werkoplossingen oftewel quad accessoires worden gemaakt voor landbouwquads (utility quads), dit zijn de echte werkpaarden.
Benieuwd welke accessoires Quadcenter.nl jou kan bieden?
> Bekijk alle quad accessoires hier