FAQ: QUAD KOPEN

Welke quad bij je past, is afhankelijk waar je hem voor wil gebruiken. Om er achter te komen welke quad het beste bij je past, raden wij je aan om onze test in te vullen. Wat wil je met de quad gaan doen? Op basis van je antwoorden blijft er een selectie quads over die voor jou mogelijk geschikt kunnen zijn. Uiteindelijk kom je er pas achter of een quad bij je past na een testrit gemaakt te hebben. We nodigen je dus van harte uit in onze showroom voor persoonlijk advies of een testrit.

Benieuwd welke quads Quadcenter.nl heeft?
Bekijk alle quads hier

Een nieuwe of een tweedehands quad kopen?

Voor beide is veel te zeggen, maar het is aan jou om de voor- en tegens met elkaar af te wegen.

Een nieuwe quad kopen: Bij het kopen van een nieuwe quad, heb je automatisch recht op de fabrieksgarantie. Nieuwe quads zullen zeker in het begin minder onderhoud nodig zijn dan een tweedehands quad. Je kan dus zorgeloos rijden en je hoeft niet te dealen met eventuele erfenissen van vorige rijders. Daarentegen zal een nieuwe quad ook duurder zijn in de aanschaf en weet je dat de quad in de eerste periode snel afschrijft.

Een tweedehands quad kopen: Bij het kopen van een tweedehands quad heb je vaak te maken met gebruikssporen van de vorige eigenaar. Ook weet je niet altijd wat de verborgen gebreken kunnen zijn. Toch is een tweedehands quad kopen nog steeds erg populair: Ze zijn goedkoper en oudere modellen hebben zich bewezen in kwaliteit en duurzaamheid. Ook hoef je je geen zorgen te maken over garantie wanneer je een tweedehands quad via Quadcenter.nl aanschaft. Alle tweedehands quads worden door onze specialisten nagekeken. Daardoor kunnen we ook garantie geven op de tweedehands quads die wij verkopen.

> Bekijk hier onze voorraad tweedehands quads

Waar moet je op letten bij het kopen van een quad?

Wanneer je een quad gaat kopen is het belangrijk om vóóraf goed na te denken wat je met de quad gaat doen. Het zou jammer zijn als je gaandeweg erachter moet komen dat je nieuwe quad niet helemaal aan je eisen voldoet, en daardoor in de schuur blijft staan. Daarom helpt Quadcenter je graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

De eerste keuze die je moet gaan maken is: wil je een nieuwe of een tweedehandse quad? Of beter gezegd: wat laat je budget toe? Om je hierop in te lezen, lees dan het antwoord bij de bovenstaande vraag nog eens goed door.

De tweede keuze die je moet maken is de keuze tussen een sportquad of een utilityquad. Die laatste noemen we in Nederland ook wel de landbouwquad. Maar hoe bepaal je welk model bij je past? Dat is afhankelijk van waar je woont en waarvoor je de quad wil gaan gebruiken. Voor elke toepassing en elke rijstijl is er wel een quad die daarbij aansluit. Heb je nog niet zoveel ervaring met rijden op een quad? Dan is het verstandig om te starten met een instapmodel qua vermogen.

– Sport ATVs zijn heel geschikt voor de sportievere rijders. Deze zijn niet gemaakt om zwaar werk te verrichten of door echt diepe modder te rijden. Uiteraard zijn ze heel geschikt om over zandpaden te crossen. Sommige modellen, zoals de Yamaha Raptor 700, zijn zelfs snel genoeg om mee op de snelweg te rijden. Modellen zoals de Polaris Scrambler XP1000 leveren ook hoogwaardige sportprestaties. Het vermogen, de vering en de handling van sportquads zijn dus echt geschikt voor de snelle, ervaren rijder.

– Utility ATVs worden gemaakt voor kleine klussen tot grote taken. Ook zijn deze quads heel geschikt voor elke vorm van ‘trail’ rijden op bospaden en door de modder rijden. Utility quads worden in Nederland ook veel gebruikt in de landbouw, op de boerderij en bij tuin & park bedrijven. Kortom: ze zijn erg breed inzetbaar. Sommige modellen hebben een extra passagiers-seat achterop zodat je comfortabel met twee mensen kan toeren. Daarnaast zijn er talloze accessoires beschikbaar voor utility quads zodat je deze kunt aanpassen naar eigen gebruik.

Kom je veel op de straat met je quad? Kies dan voor een quad die goedgekeurd is voor de openbare weg én al een kenteken heeft.
> Lees hier meer over de kentekenplicht

Welke merken quads zijn er?

De bekendste merken in de ATV wereld zijn: Yamaha, Polaris, Suzuki, Honda, Kawasaki, en sinds kort ook Segway Powersports. Quadcenter.nl is officieel dealer van deze merken. Als onafhankelijk specialist kun je bij ons ook tweedehands quads kopen van bijvoorbeeld Can-am, Arctic Cat, Kymco, CF Moto, KTM, en meer. Dit aanbod wisselt regelmatig.

> Bekijk hier alle quad merken

Wat is het beste merk voor een quad?

De A-merken zoals Yamaha, Suzuki, Can-am, Honda, Kawasaki, Polaris en Segway staan er om bekend dat ze modellen uitbrengen die een uitstekende kwaliteit hebben en relatief lage onderhoudskosten hebben. Wij hebben ook B-merken in ons assortiment. Die zijn relatief gezien nieuw in de markt en hebben minder lang de tijd gehad om zich te bewijzen in duurzaamheid. Het voordeel is natuurlijk dat je minder betaalt voor een nieuwe quad van een B-merk. Een voorbeeld van een uniek B-merk in de Nederlandse markt zijn de quads van Rogue Motors. Deze modellen zijn standaard te verkrijgen op auto- of tractorkenteken.

> Bekijk hier alle quad merken

Verkopen jullie ook kinderquads?

Jazeker! Quadcenter Hajo Trade was een van de eerste Nederlandse importeurs die kinderquads uit Amerika importeerde. De kids van onze oprichter Johan Reuver konden zelfs eerder quad rijden dan fietsen! Quadcenter heeft sindsdien altijd een gevarieerde voorraad aan kinderquads gehad. Zeker weten of de quad geschikt is voor jouw zoon of dochter? Kom dan eens langs in de showroom en wij helpen je verder met een passende match. Daarnaast zijn wij regelmatig te vinden op evenementen met een crossbaan voor kinderquads. Daar mogen de kinderquads uitgeprobeerd worden. Bekijk onze kalender om te zien wanneer de volgende plaatsvindt.

> Bekijk hier al onze kinderquads

Heb ik garantie op mijn quad?

Bij aankoop van elke nieuwe quad ontvang je standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Maar ook op gebruikte quads geven wij regelmatig garantie. De garantievoorwaarden worden bij de verkoop besproken en schriftelijk vastgelegd. Als blijkt dat zich een situatie voordoet die we samen niet beschreven hebben dan gaan we altijd met jou op zoek naar een passende oplossing.