FAQ: QUAD ONDERHOUD & REPARATIE

Net als bij een auto of een motor is het verstandig om je quad elk jaar een onderhoudsbeurt te geven. Jouw type quad en je gebruik van de quad bepalen hoeveel onderhoud je quad nodig is. Wil je crossen met je quad? Dan heb je waarschijnlijk meer onderhoud nodig. Rij je af en toe een stukje op de weg of op het land? Dan zal een jaarlijkse grondige onderhoudsbeurt in de winter genoeg zijn. Het is verstandig om je quad droog weg te zetten, bij voorkeur in de schuur of garage.

Wil je advies over onderhoud aan jouw quad?
> Neem dan contact met ons op.

Hoe verloopt een onderhoudsaanvraag bij Quadcenter.nl?

Quadcenter.nl onderhoud al quads sinds de jaren ’80, dat is al meer dan 40 jaar! Met zoveel ervaring ben je bij ons dus aan het juiste adres! Omdat het onderhouden of repareren van een quad een vak apart is doen we alles zelf in onze eigen werkplaats. Wij hebben specialistisch gereedschap, apparatuur en alle kennis in huis om je quad uit te lezen, te onderhouden en reparaties uit te voeren. Je mag van ons verwachten dat we werken met originele onderdelen bij het onderhoud en repareren van je quad.

Wanneer je je ATV langsbrengt voor onderhoud, overleggen we eerst samen wat je precies gedaan wilt hebben en wat voor onderhoud je uitgevoerd wil hebben. Daarna ontvang je een offerte voor het onderhoud of de reparatie van je quad met de besproken werkzaamheden.

Let op: Wanneer wij de quad uit elkaar halen, zullen wij ook verschillende controles op slijtage uitvoeren. Het kan dus zijn, dat iets gerepareerd of vervangen moet worden waar jij misschien nog niets vanaf weet. Wanneer we iets tegenkomen wat niet van te voren besproken was, nemen we altijd even contact met je op. Dan kunnen we overleggen wat we daarmee gaan doen, en welke kosten er eventueel nog bij kunnen komen. Het kan dus heel goed zijn dat jouw quad meer onderhoud nodig is dan je had verwacht! Wees hier op voorbereid!

Wil je advies over onderhoud aan jouw quad?
> Neem dan contact met ons op.

Wat kost quad onderhoud?

– Een kleine onderhoudsbeurt bij Quadcenter.nl kan al vanaf €75,-.
– Een grote onderhoudsbeurt bij Quadcenter.nl kan al vanaf €99,-.

Zie onderstaand schema voor de werkzaamheden die wij uitvoeren bij een kleine en een grote beurt:

Onderdeel Kleine beurt Grote beurt
Olie Verversen Verversen
Oliefilter Vervangen Vervangen
Luchtfilter Schoonmaken Vervangen
Remblokken Controleren Controleren/Vervangen
Bougies Controleren/Vervangen Vervangen
Bandenspanning Controleren/Afstellen Controleren/Afstellen
Verlichting Controleren Controleren /Vervangen
Bandenspanning Controleren/Afstellen Controleren/Afstellen
Smeernippels Vullen Vullen
Aandrijfassen Controleren/Vervangen
Aandrijfriem Controleren/Vervangen
Ketting Controleren/Vervangen
Lagers Controleren/Vervangen
Distributieketting Controleren/Vervangen
Klepspeling Controleren/Afstellen
Accu Controleren/Laden/Vervangen
Kabels en hendels Controleren/Doorsmeren
Carburateur Reinigen
Kan ik zelf onderhoud doen aan mijn quad?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je (klein) onderhoud zelf wilt doen. Als je je quad goed wil onderhouden, is het gebruik van de juiste onderdelen, filters en olie echt aan te bevelen.

Vaak zien we dat quads gerepareerd worden met onderdelen of olie die eigenlijk niet geschikt zijn voor deze machines. Quads zijn namelijk meestal zwaarder dan reguliere motoren. Omdat ze gemaakt zijn voor off-road rijden, hebben ze vaak een zwaarder leven dan de gewone straatmotor.

Bij Quadcenter gebruiken we altijd originele onderdelen en de juiste olie speciaal gemaakt voor het onderhouden van quads.

Wil je gaan starten met zelf onderhoud doen aan je quad? In onze webshop vind je alle benodigde OEM en aftermarket onderdelen, gereedschap en de juiste olie en smeermiddelen voor jouw quad.

> Ga naar de Quadcenter.nl webshop

Weet je niet goed wat je nodig hebt om je eigen quad te onderhouden, of wil je geadviseerd worden door een specialist?

> Neem contact op met Quadcenter.nl

Mijn quad heeft reparatie nodig, wat moet ik doen?

Als je je quad veel gebruikt weet je ook dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Onze klanten gebruiken een quad echt overal voor. Wij zien in onze werkplaats daardoor vaak schades voorbij komen aan de velgen, kappen, sierkappen maar ook aan de technische onderdelen. Quadcenter.nl repareert jouw quad. Ook als je de quad elders gekocht hebt. Heb jij quad reparatie nodig? Weet dat wij altijd vooraf overleggen wat de reparatie gaat kosten.

Repareren of vervangen is en blijft jouw beslissing. Wij maken een kosten-baten afweging voor jouw machine. Jij bepaalt hoe de reparatie van jou quad uitgevoerd wordt (of niet!).

> Quad reparatie offerte opvragen

Kleine reparaties kun je ook heel goed zelf doen! Alle benodigde OEM of after-market onderdelen vind je in onze webshop:

> Ga naar de Quadcenter.nl webshop

Wat kost quad reparatie?

De kosten van het repareren van een quad zijn sterk afhankelijk van wat er precies kapot is. Dat kan één onderdeel zijn, of meerdere. Vaak kunnen we bij Quadcenter.nl al heel snel zien wat vervangen moet worden en hoelang we daarmee bezig zijn.

Toch komt het ook regelmatig voor dat wij eerst de quad uit elkaar moeten halen om te onderzoeken waar de mankementen allemaal precies zitten. Wij maken dan een inventarisatie van alle kapotte onderdelen die vervangen moeten worden en de uren die ermee gemoeid zijn.

Wij geven een prijs af en dan is het aan jou of je de quad wil laten repareren. Besluit je dan toch om het niet te doen? Ook dat is helemaal prima! De kosten die we hebben gemaakt voor de inventarisatie brengen we wel in rekening.

> Quad reparatie offerte opvragen

Doen jullie ook quad onderhoud aan huis?

Geen tijd om je quad naar onze werkplaats te brengen maar heb je wel klein onderhoud aan je quad? Geen probleem! Met onze mobiele service komt één van onze monteurs bij jou aan huis.

Voor deze afspraak betaal je naast de voorrijkosten de kosten voor het onderhoud. Normaliter doen we alleen klein onderhoud tijdens onze routes.

Reparaties doen we meestal bij ons in de werkplaats omdat we daar alles binnen handbereik hebben. Maar, als je aangeeft wat je wensen zijn, kunnen we altijd overleggen wat de mogelijkheden voor je zijn.

Naast dat onze mobiele service makkelijk is hoef je op deze manier je quad niet langer te missen dan nodig is. Zo kun je op elk moment genieten van het rijden op je quad, en blijven gebruiken bij je werkzaamheden.

> Bel Quadcenter.nl om je aan te melden voor één van onze routes.