Kinderquads

Kinderquads worden speciaal ontworpen voor jonge rijders van 3 tot 16 jaar. Kinderquads worden voor veel verschillende dingen bij ons gekocht. Voor op het land, maar ook voor de cross verkopen we kinderquads.

Deze modellen die speciaal voor kinderen gemaakt worden hebben verschillen van vermogen en er wordt rekening gehouden met de veiligheid. Zo kan een kind een geweldige eerste rijervaring op doen op de veiligheid van vier wielen evenals (een kleine) verantwoordelijkheid voor onderhoud. Hou er altijd rekening mee dat een kind met niet een quad de openbare weg op mag.

Er is veel keuze in aanbod van kinderquads. Wij verkopen zowel de miniquads vanaf 50 cc tot 170 CC, allemaal op benzine dus en niet elektrisch.  

Verschil kinderquads en volwassenquads

Qua uiterlijk gaat het vaak om miniatuurkopieën van grote modellen. Denk bijvoorbeeld aan de Yamaha YFM90R die zijn uitstraling heeft gekregen van de YFM700R (Raptor 700). Het formaat is gekoppeld aan de beoogde leeftijdscategorie. Instappen gebeurd op een 50cc, deze wordt gereden van ongeveer 4 t/m 8 jaar. Voor deze leeftijdscategorie gaat het in eerste instantie om: veiligheid.

Veiligheid kinderquad

Kinderquads meer dan veilig voor het kind als de regels voor bediening goed worden  opgevolgd.  Ouders kunnen de maximale snelheid van de quad beperken en vervolgens mee laten groeien met het kunnen van de jonge rijder. Door middel van bijvoorbeeld een stelschroef op het stuur, hoef je deze alleen maar in of uit te draaien om de maximale snelheid aan te passen. Op de allerkleinste modellen zit ook een dodemanskoord (Noodstop aan koord). Mocht de jonge rijder de balans verliezen en van de quad afvallen, dan valt de motor onmiddellijk stil.

Waar let je op bij aanschaf

Bij aanschaf van een kinderquad voor je zoon of dochter zijn er een aantal dingen waar je rekening meet moet houden. Je bent altijd welkom bij ons met al je vragen, we kunnen ons voorstellen dat wanneer je weinig ervaring hebt met kinderquads dat je best wel wat vragen hebt. Hieronder helpen we je vast een beetje op weg.

Openbare weg

Een kinderquad mag niet op de openbare weg, dus ook niet op de stoep, omdat ze niet te verzekeren zijn. De meeste van onze klanten kopen een kinderquad voor de cross of voor op hun eigen terrein.

Verzekering

Je kunt een kinderquad niet verzekeren. De ouders van deze jonge bestuurder zijn zelf aansprakelijk voor eventuele schade die gereden wordt. 

Hoeveel CC ?

Zoals hierboven aangegeven is de leeftijd een belangrijke factor bij het bepalen van het aantal CC’s. Grofweg hanteren wij 50CC voor de leeftijd vanaf 5 jaar, 90 CC voor de leeftijd vanaf 8 jaar en als je zoon of dochter echt ervaren kun je kiezen voor 100 CC. 

Heb je totaal geen ervaring met deze voertuigen? Loop dan eens bij ons binnen en stel je vragen. Wij adviseren je graag omdat ook wij de veiligheid van je kind voorop hebben staan.