Landbouw Quad

Een landbouw quad wordt ook wel een utility voertuig genoemd. Ontzettend handig voor iedereen die grote afstanden op ruw terrein moet afleggen. Wij verkopen ze veel aan boeren en grootgrondbezitters, ideaal als je grote stukken grond moet beheren. Het fijne van de quad is dat ie snel en wendbaar is. En de ondergrond maakt hem echt niets uit, straat, modder, bos grasland of akkers de quad gaat echt moeiteloos overal overheen. Het fijne van deze vervoermiddelen is dat dat lichter van gewicht zijn dan de grote landbouw machines waardoor ook weinig sporen rijden. Tegenwoordig zijn er ook veel accessoires te koop voor de quads waardoor ze steeds beter inzetbaar zijn en naast veel plezier ook veel gebruiksgemak opleveren. 

Waar gebruik je je landbouw quad voor?

Als je steeds meer grond krijgt dan is een quad een snelle manier om je te verplaatsten op je terrein. Naast dat jij je snel kunt verplaatsen kun je ook makkelijk spullen meenemen. Je kunt je quad ook goed inzetten om snel vee bijeen te drijven of onkruid te spuiten. Maar ook voor sneeuwschuiven, voerschuiven, vegen, onkruidbestrijden wordt deze landbouwquad veel gebruikt. Wij passen ook wel eens een quad aan voor iemand die slecht ter been is, met de quad ben je dan ook snel op de plaats van bestemming.  Je zult zien dat je, als je een keer landbouw quad gekocht hebt, deze veel zult gebruiken en je hem niet weer wilt missen. Ook omdat de landbouwquad laag in kosten is. 

Waar let je op als een landbouwquad koopt?

Je kunt vanaf 250 cc een landbouwquad kopen. Hou er echter rekening mee dat wanneer je hem veel gaat gebruiken, wat zeer waarschijnlijk is, dan is prettig om iets meer vermogen te hebben. Daarnaast 4×4 aandrijving ook zeker aan te bevelen om ook in de modder makkelijk vooruit te kunnen. Belangrijk is om goed in je achterhoofd te houden waar je hem voor wilt gebruiken. Twijfel je wat voor jou de beste keus is neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag. 

Wat je verder nog meer moet weten.

Verzekeren

Als je met je quad je terrein niet afkomt dan kies je zelf voor of je deze wilt verzekeren of niet. Als je er echter mee de weg op wilt dan moet de landbouwquad gewoon verzekerd zijn. 

Rijbewijs

Afhankelijk van het soort quad heb je een rijbewijs nodig. Heel vaak is het te relateren aan de andere voertuigen die gebruikt worden op je bedrijf. Gebruik je je quad alleen op eigen terrein, dan heb je geen rijbewijs nodig. Let op je mag dan ook niet even je erf af. Als je quad als bromfiets te boek staat dan heb je een bromfietsrijbewijs nodig en val je onder de bromfiets regels. Is je quad echter goedgekeurd als driewielerig voortuig dan moet je autorijbewijs hebben ėn moet je quad voorzien zijn van een kenteken. Is je ATV goedgekeurd als auto dan moet je ook een gordel dragen.  

Waar mag je er mee rijden ?

Als je quad verzekerd is dan mag ter mee de openbare weg op als je hem gebruikt voor je werkzaamheden èn een afgeknotte driehoek heeft. Als je landbouwquad meer dan 6 km/h kan rijden en minder dan 45 km/h dan mag je er mee de weg op zonder kenteken. Je moet echt kunnen laten zien dat je hem gebruikt voor werkzaamheden en ook aan het werk bent. Als dat niet zo is dan mag je er niet de weg mee op. 

Vragen ? 

Bij quadcenter.nl verkopen we veel landbouw quads en alles wat je nodig kunt zijn op en aan je quad voor je werk. Heb je vragen of wil je graag hulp bij het uitzoeken van je landbouwquad, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.