WERKOPLOSSINGEN

WERKOPLOSSINGEN

VOOR JE QUAD

QUAD MAATWERK EN WERKOPLOSSINGEN

Een quad is breder inzetbaar dan veel mensen denken. Er zijn ook veel werkoplossingen (ook wel werktuigen genoemd) waarmee je je quad echt veel kunt gaan gebruiken. Een aanhanger, maaier, onkruidspuit, sneeuwschuif of een bezem zijn de meest voorkomende werkoplossingen. Natuurlijk zijn wij ook in staat om jouw quad op maat te maken, zodat je je machine goed kunt inzetten. Voor een quad die gebruikt wordt voor de sport kan het bijvoorbeeld gaan om verhouding, andere vering of misschien grotere velgen.

In de land-, tuin- en bosbouw richten we vaak een quad in voor het uitvoeren van een bepaalde taak. Veel voorkomende aanvragen zijn onkruidbestrijding, veegwerkzaamheden (voor zowel zand, sneeuw) of werkzaamheden op een boerenerf (aanschuiven van voer of mest). Ook op bouw- en festival terreinen worden quads ingezet om snel personen of goederen te vervoeren handig omdat ze snel, wendbaar en goed geschikt zijn voor oneffen terreinen. Maar ook passen we machines aan voor bijvoorbeeld ene handicap, hier kun je denken aan handschakeling. Op deze manier wordt de quad meer dan een vervoer middel, namelijk jouw persoonlijke werktuig. We zien vaak dat de machine een verlengde van jezelf wordt en dat mensen de machine echt missen als deze voor onderhoud gaat.

EEN SNEEUWSCHUIF

EEN SNEEUWSCHUIF

NIET ALLEEN 'S WINTERS HANDIG

VOER- OF SNEEUWSCHUIF VOOR JE QUAD

Een sneeuwschuif voor je quad is niet alleen handig in de winter. Naast het sneeuwvrij maken van je erf in de winter kan een schuifsysteem ook uitkomst bieden bij het schuiven van bijvoorbeeld zand of veevoer. ’s Winters zorgt een combinatie van een quadschuif en strooi systeem snel voor schone wegen en parkeerplaatsen. Bovendien is het veel handiger en sneller om sneeuw van je oprit en andere moeilijk begaanbare plaatsen vrij te maken dan met een schep. De ATV-sneeuwschuiven zijn gemaakt van een hoogwaardig staal met een speciale coating en een solide anti-corrosielak, die de levensduur verlengt.

Je schuif bestaat uit drie delen; je schuifblad, buizenframe en montagekit. De hefhoogte wordt aangepast door middel van een lier die je bedient vanaf je stuur. Eventueel is er een pivoteersysteem verkrijgbaar (rotatie) voor ook het elektrisch pivoteren van je schuifblad. Dit houdt in dat je naar links en rechts je schuifblad in de gewenste hoek kunt draaien. Een veermechanisme werkt als een schokdemper en absorbeert schokken, waardoor de prestaties van de sneeuwploeg toenemen en schade aan het blad en de mechanismen wordt voorkomen. Het hele aan en afkoppel proces kost ook niet veel tijd, dit regel je in enkele minuten.

Houd er rekening mee dat niet elke quad geschikt is voor sneeuwschuiven of voerschuiven. Wij adviseren hier machines vanaf 400cc met een 4×4 aandrijving.