WERKOPLOSSINGEN

WERKOPLOSSINGEN

VOOR JE QUAD

QUAD MAATWERK EN OPLOSSINGEN OP MAAT

Een quad blijkt veelzijdiger dan vaak wordt gedacht, vooral wanneer het wordt uitgerust met op maat gemaakte oplossingen en technische aanpassingen. Werkoplossingen, ook wel werktuigen genoemd, breiden de functionaliteit van je quad aanzienlijk uit. Voorbeelden hiervan zijn aanhangers, maaiers, onkruidspuiten, sneeuwschuiven en bezems. Onze expertise stelt ons in staat om jouw quad op maat te maken, waarbij we bijvoorbeeld rekening houden met aspecten zoals verhoudingen, vering of het gebruik van grotere velgen, afhankelijk van het beoogde gebruik.

In de sectoren van landbouw, tuinbouw en bosbouw passen we quads vaak aan voor specifieke taken, zoals onkruidbestrijding, veegwerkzaamheden op diverse terreinen, of werkzaamheden op boerderijen zoals het aanschuiven van voer of mest. Op bouw- en festivalterreinen worden quads ingezet voor snel personen- en goederenvervoer, dankzij hun wendbaarheid en geschiktheid voor oneffen terreinen. Bovendien passen we quads aan voor specifieke behoeften, zoals het installeren van handgeschakelde systemen voor mensen met een handicap. Zo transformeert de quad van een vervoermiddel naar een persoonlijk werktuig, waarbij de machine vaak een verlengstuk van de gebruiker wordt.

EEN SNEEUWSCHUIF

EEN SNEEUWSCHUIF

NIET ALLEEN 'S WINTERS HANDIG

EEN VOER- OF SNEEUWSCHUIF VOOR JE QUAD

Een sneeuwschuif voor je quad is niet alleen in de winter handig; het is een veelzijdig hulpmiddel voor meerdere doeleinden. Naast het sneeuwvrij maken van terreinen kan het schuifsysteem ook worden ingezet voor het verplaatsen van zand of veevoer. In de winter zorgt een combinatie van een quadschuif en strooisysteem voor snelle sneeuwruiming op wegen en parkeerplaatsen. De sneeuwschuiven voor quads zijn vervaardigd van hoogwaardig staal met speciale coatings en solide anti-corrosielak, wat de duurzaamheid verlengt.

De schuif bestaat uit drie essentiële onderdelen: het schuifblad, buizenframe en montagekit. De hefhoogte wordt aangepast met behulp van een lier die je vanaf het stuur bedient. Optioneel is een pivoteersysteem beschikbaar voor elektrisch roteren van het schuifblad, waardoor je het in de gewenste hoek kunt draaien. Een veermechanisme fungeert als schokdemper, absorbeert schokken en verhoogt de prestaties van de sneeuwploeg ter voorkoming van schade aan het blad en de mechanismen. Het koppelingsproces is efficiënt en kost slechts enkele minuten.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke quad geschikt is voor sneeuw- of voerschuiven. Wij adviseren machines vanaf 400cc met 4×4-aandrijving voor optimale prestaties.