Quad kopen? Dit zijn de voordelen!

Quads worden steeds populairder voor zowel recreatief als professioneel gebruik. Met een quad kun je off-road rijden, de natuur verkennen of hem zelfs voor je werk gebruiken. Een quad noemen we ook wel een ATV: All Terrain Vehicle.

Als je eenmaal de quad hebt gevonden die bij je past, zul je merken dat een quad heel veel voordelen kan hebben:

  • Veelzijdigheid: een quad is zeer veelzijdig, vooral voor agrariërs. Quads worden niet alleen gebruikt om mee te crossen, maar ze worden veelvuldig toegepast in de bosbouw en land- en tuinbouw. Tevens kun je snel van A naar B zonder je gewassen te beschadigen. Lange afstanden op de boerderij wil of kun je namelijk niet altijd lopen of met de auto doen. Dan biedt de quad een goede tussenoplossing. Daarnaast kun je je quad gebruiken als onkruidbestrijdingsapparaat, door de quad uit te rusten met een spuittank. Er zijn eindeloos veel toepassingen en werktuigen voor het gebruik van een quad, denk aan sneeuwschuiven of grasmaaien. Een quad maakt het werken op de boerderij een stuk lichter én leuker.
  • Plezier en genot: we hebben het net gehad over de veelzijdigheid van een quad voor werk op het land, maar een quad kan natuurlijk ook gebruikt worden voor plezier! Hoe leuk is het niet om offroad te rijden: het nemen van kleine, onverharde paden in de natuur of in moeilijk te bereiken gebieden. Utility quads (ook wel landbouwquads genoemd) zijn daar uitermate geschikt voor. Deze zijn voorzien van een sterke motor en 4×4 aandrijving. Hiermee kun je prima over een omgevallen boomstam heen klimmen. Een sportquad zal het bij het ruige werk afweten.
  • Bereikbaarheid van afgelegen gebieden: met een quad kun je komen op plekken waar je met een gewoon voertuig, zoals een auto, niet kan komen. Daarnaast biedt het wel de stabiliteit van 4 wielen, ten opzichte van een (cross)motor. De quad is dus heel geschikt voor werk op afgelegen plekken, of voor iedereen die wel avontuurlijk wil rijden, maar geen behoefte heeft om zijn motorrijbewijs te halen.

Quad kopen die bij je past?

Wanneer je een quad gaat kopen is het belangrijk om vóóraf goed na te denken: er zijn een paar belangrijke overwegingen die je moet maken. Quadcenter helpt je graag met het maken van een weloverwogen keuze. Lees de volgende overwegingen goed door voordat je een quad gaat kopen.

  • De eerste keuze die je moet gaan maken is: wil je een nieuwe of een tweedehandse quad? Of beter gezegd: wat laat je budget toe?
  • De tweede keuze die je moet maken is de keuze tussen een sportquad of een utilityquad. Die laatste noemen we in Nederland ook wel de landbouwquad. Maar hoe bepaal je welk model bij je past? Dat is afhankelijk van waar je woont en waarvoor je de quad wil gaan gebruiken. Voor elke toepassing en elke rijstijl is er wel een quad die daarbij aansluit. Heb je nog niet zoveel ervaring met rijden op een quad? Dan is het verstandig om te starten met een instapmodel qua vermogen.
  • Kom je veel op de straat met je quad? Kies dan voor een quad die goedgekeurd is voor de openbare weg én al een kenteken heeft. Lees hier meer over de kentekenplicht. 

Wil je nog meer tips lezen? Neem dan eens een kijkje tussen onze veelgestelde vragen.
Kun je wel wat hulp gebruiken met het kopen van een quad? Neem dan contact met ons op!