Al weken waren we bezig met de voorbereidingen, en afgelopen zondag was het dan zover: het begin van het Combinerace seizoen 2024. Dit is het derde jaar dat Quadcenter Hajo Trade meedoet met de Nederlandse Kampioenschappen Combineracen.

De voorbereidingen

Onze combine heeft aardig wat te verduren gehad in de afgelopen twee jaar. De machine is een aantal keer in de greppel en wal terecht gekomen, en heeft ook een aantal botsingen met andere combines moeten overleven. Met een aan elkaar gelaste achteras was het nog maar de vraag of deze alle 4 de manches het zou volhouden. Ook werd in de ochtend van de race nog ontdekt door Jory en Niek dat de remmen aanliepen. De krik werd er even bijgehaald en met een snelle check kon dit nog opgelost worden voor de remtest. 

De zonnige dag begon voor Quadcenter met het klaarzetten van
het tentenkamp in het rennerskwartier, gezamenlijk met het gehele team van de
Special Klasse. De gezellige muziek op de baan draaide volop en was te horen over
het gehele terrein. Langzaam begon het publiek binnen te stromen, terwijl de
baan nog even goed vlak werd gestreken door de shovels met vlakkers. 

Combinerace de Hoeve

De wedstrijd

Na de briefing in de ochtend kon Niek zich klaarmaken voor de eerste manche. Met iedereen fris en fruitig is de eerste manche al bepalend voor het verloop van de rest van de dag. Niek wist een tik van mede combineracers Hollink ternouwernood te ontwijken. De combine is wel aangetikt maar door het snelle schakelen was hij weg op het rechte stuk en liet hij de rest van de combines achter zich. De gehele manche is Niek tweede gebleven en kon hij als 2e over de finish.

Langzaam steeg het kwik toen het aan Frank was om de 2e manche te rijden. Niek gaf Frank uitleg over de staat van de baan en de beste banen die gereden moesten worden. Een hobbelige baan betekent gestuiter en verlies van controle over het stuur en snelheid. Frank trok alles uit de kast om zijn derde plek te verdedigen en kon de combine als 3e over de streep trekken.

De derde manche en finale werd gereden door Jordy, onze Chef Combine en die de combine van kop tot staart kent. Hij wist het merendeel van de specials achter zich te laten en heeft de Quadcenter machine als tweede gefinisht.

De dag werd afgesloten met het dames kampioenschap. Claudia reedt bij de start soepel weg, maar werd halverwege de eerste ronde ingehaald en kwam op de derde positie terecht. Deze heeft ze weten te behouden en ook zij is als derde gefinisht.

 

De dag was zonnig, warm, stoffig en bevatte veel gebrul, gelach en vooral veel machines!

Combinerace de Hoeve

2024 NK Combine Race wedstrijdagenda

Hieronder een overzicht van alle wedstrijden die onderdeel zijn van het NK Combineracen. Deze spannende races brengen adrenaline, actie en competitie samen, en bieden een spectaculaire ervaring voor deelnemers en toeschouwers. Noteer de volgende data in je agenda:

Zondag 9 juni – Ospel

Zondag 30 juni – Afferden

Zondag 14 juli – Yde – de Punt

Zondag 18 augustus – Mariënvelde

Zondag 17 september – Tzum

Blijf onze website en sociale media-kanalen in de gaten houden voor meer updates, nieuws en exclusieve inhoud in aanloop naar de komende combineraces. Hopelijk mogen we jou binnenkort begroeten bij een van deze onvergetelijke evenementen!

Voor meer informatie over de evenementen en foto’s, ga naar gasbij.nl.