VEILIGHEID OP EN MET EEN QUAD

Een quad is een bijzonder stabiel en veilig voertuig. Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het dragen van een helm en beschermende kleren behoort tot de basis van jouw eigen veiligheid.

Bij de aflevering van een quad geven wij altijd een gebruiksinstructie. Wij laten je zien hoe de quad werkt en hoe je deze het beste kan gebruiken. Hiermee voorkom je schade aan zowel mens en machine.

TIPS VOOR HET VEILIG GEBRUIK VAN EEN QUAD

  1. Gebruik de ATV waar die voor bedoeld is; zowel toepassing, capaciteit als leeftijd zijn hierbij belangrijke factoren. Alle prestaties moeten in verhouding staan tot de machine. Geen alcohol/drugs nuttigen tijdens of vlak voor gebruik.
  2. Draag de juiste bescherming kleding. Daaronder valt het dragen van een helm altijd! In de sport hoort daar bij: goede laarzen, handschoenen, een bril, en eventueel een bodyprotector.
  3. Leen de ATV niet zomaar aan iedereen uit; vaak is de rijder niet bekend met het gebruik en ontstaan ongewild vervelende situaties. Een quad rijdt namelijk heel anders als bijvoorbeeld een motor.
  4. Neem geen passagiers mee op een quad die daar niet voor is ingericht. Bij het vervoeren van een tweede persoon moet de machine een aparte passengerseat bezitten en eventueel opgebouwde voetsteunen voor de passagier.
  5. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de passagier ook een helm draagt.
  6. Lees altijd het instructie boekje voor het eerste gebruik. Hierin staat alle benodigde informatie. Van onderhoudsschema’s tot gebruiksinstructies. Vraag  eventueel om de instructie video, dit kan ook inzichten geven.