Quad verzekering

Een quad is een speciaal voertuig waar veel onduidelijkheden over bestaan. Net als bij een auto moet je voor een quad een verzekering af te sluiten. In het geval van schade tijdens het gebruik van een quad, dan kan je de verzekering aanspreken om de schade te vergoeden. Hier staat tegen over dat je elke maand een premie betaald

Wat is een quad?
Een quad valt in de categorie vierwielige motorfiets of brommer. ook wel een motorvoertuig genoemd. Afhankelijk van de maximumsnelheid, massa en het netto maximumvermogen worden quads door de wet aangemerkt als bromfiets, driewielig motorrijtuig of soms zelfs als personenauto.

Wat bepaalt de hoogte van een quad-verzekering?

Om de kosten voor uw quad- of trikeverzekering te bepalen, kijkt ons systeem naar verschillende factoren:

  • Welke dekking kiest je? Uiteraard is een allrisk dekking duurder. Hier zijn ook bepaalde voorwaarden aan verbonden. Voor de dekking van bijvoorbeeld diefstal is een van de voorwaarden dat de bestuurder over een gekeurd slot beschikt van minimaal ART 4 niveau.
  • Wat is het gewicht van jouw quad? Hoe zwaarder de quad, hoe meer schade je aan kan richten..
  • Hoeveel schadevrije jaren heb je? Hetzelfde als bij autoverzekeringen telt het aantal schadevrije jaren ook mee met de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe minder premie je betaalt.
  • Wat is jouw leeftijd? Vaak betalen jongere bestuurders meer premie dan de oudere bestuurders, omdat ze gemiddeld gezien meer schade veroorzaken.
  • In welke woonplaats woont je? Soms speelt zelfs de woonplaats een factor. Als je in een stad woont kan de premie hoger uitvallen, omdat in een stad ook meer verkeer plaats vindt en de kans op ongelukken dus ook groter is.

Op basis van deze factoren berekent de verzekeringsmaatschappij de kosten van uw quadverzekering.

 In de meeste gevallen is het mogelijk jouw quad te verzekeren bij de verzekering waar je meerdere goederen hebt verzekerd. Op een boerderij is mogelijk om de quad te  verzekeren als landbouwvoertuig. Niet alle verzekeringsmaatschappijen hebben polissen voor ATV’s. Overleg dit van te voren met uw eigen maatschappij. 

Belasting (Wegenbelasting) voor jouw quad
Een Quad met autokenteken valt in het laagste belastingtarief van de motorrijtuigenbelasting. Dit is +/- € 10,- per maand.