Wanneer je een quad gaat kopen is het belangrijk om vóóraf goed na te denken wat je met de quad gaat doen. Het zou jammer zijn als je gaandeweg erachter moet komen dat je nieuwe quad niet helemaal aan je eisen voldoet, en daardoor in de schuur blijft staan. Daarom helpt Quadcenter je graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

De eerste keuze die je moet gaan maken is: wil je een nieuwe of een tweedehandse quad? Of beter gezegd: wat laat je budget toe? Om je hierop in te lezen, lees dan het antwoord bij de bovenstaande vraag nog eens goed door.

De tweede keuze die je moet maken is de keuze tussen een sportquad of een utilityquad. Die laatste noemen we in Nederland ook wel de landbouwquad. Maar hoe bepaal je welk model bij je past? Dat is afhankelijk van waar je woont en waarvoor je de quad wil gaan gebruiken. Voor elke toepassing en elke rijstijl is er wel een quad die daarbij aansluit. Heb je nog niet zoveel ervaring met rijden op een quad? Dan is het verstandig om te starten met een instapmodel qua vermogen.

– Sport ATVs zijn heel geschikt voor de sportievere rijders. Deze zijn niet gemaakt om zwaar werk te verrichten of door echt diepe modder te rijden. Uiteraard zijn ze heel geschikt om over zandpaden te crossen. Sommige modellen, zoals de Yamaha Raptor 700, zijn zelfs snel genoeg om mee op de snelweg te rijden. Modellen zoals de Polaris Scrambler XP1000 leveren ook hoogwaardige sportprestaties. Het vermogen, de vering en de handling van sportquads zijn dus echt geschikt voor de snelle, ervaren rijder.

– Utility ATVs worden gemaakt voor kleine klussen tot grote taken. Ook zijn deze quads heel geschikt voor elke vorm van ‘trail’ rijden op bospaden en door de modder rijden. Utility quads worden in Nederland ook veel gebruikt in de landbouw, op de boerderij en bij tuin & park bedrijven. Kortom: ze zijn erg breed inzetbaar. Sommige modellen hebben een extra passagiers-seat achterop zodat je comfortabel met twee mensen kan toeren. Daarnaast zijn er talloze accessoires beschikbaar voor utility quads zodat je deze kunt aanpassen naar eigen gebruik.

Kom je veel op de straat met je quad? Kies dan voor een quad die goedgekeurd is voor de openbare weg én al een kenteken heeft.
> Lees hier meer over de kentekenplicht