De Polaris Sportsman 570

De Polaris Sportsman 570

Een zeer populaire landbouwquad

OVER DE LANDBOUW QUAD

Een landbouw quad wordt ook wel een utility voertuig genoemd. Landbouw quads worden gemaakt voor het zware werk. Ontzettend handig voor iedereen die grote afstanden op ruw terrein moet afleggen. Wij verkopen ze veel aan boeren en grootgrondbezitters, ideaal als je grote stukken grond moet beheren. Het fijne van de quad is dat hij stabiel en wendbaar is. En de ondergrond maakt hem echt niets uit: straat, modder, bos, grasland of akkers? De landbouw quad gaat echt moeiteloos overal overheen. Het fijne van deze vervoermiddelen is dat ze lichter van gewicht zijn vergeleken met de grote landbouw machines waardoor ook weinig sporen ontstaan. Tegenwoordig zijn er veel verschillende quad accessoires en werktuigen of werkoplossingen te koop voor de quads waardoor ze steeds breder inzetbaar zijn. De landbouw quad levert je naast veel plezier ook veel gebruikersgemak op. 

> Bekijk hier alle landbouwquads in onze voorraad

WAAR GEBRUIK JE JE LANDBOUW QUAD VOOR?

Hoe meer grond je in beheer hebt, hoe meer baat je zal hebben bij een landbouw quad. Het is een handige manier om je snel te verplaatsen over je terrein. Naast dat jij je snel kunt verplaatsen kun je ook makkelijk spullen meenemen. Je kunt je quad ook goed inzetten om snel vee bijeen te drijven of onkruid te spuiten. Maar ook voor sneeuwschuiven, voerschuiven, vegen of om onkruid te bestrijden wordt deze landbouwquad veel gebruikt. Wij passen ook wel eens een quad aan voor iemand die slecht ter been is, met de quad ben je dan ook snel op de plaats van bestemming.  Je zult zien dat je, als je een keer landbouw quad gekocht hebt, deze veel zult gebruiken en je hem niet weer wilt missen. Ook omdat de landbouwquad laag in kosten is vergeleken met andere voertuigen.

> Meer lezen over maatwerk en werkoplossingen voor je quad

WAAR LET JE OP ALS JE EEN LANDBOUWQUAD KOOPT?

Landbouw quads komen er in allerlei soorten en maten. Het is ten eerste goed om na te denken over het gewenste vermogen. De gemiddelde landbouw quad heeft tussen de 450 cc tot 600 cc. Wanneer je hem veel gaat gebruiken, wat zeer waarschijnlijk is, dan is het prettig om wat meer vermogen te hebben. Andere functionaliteiten om over na te denken zijn: 4 x 4 aandrijving, om ervoor te zorgen dat je ook in de blubber makkelijk vooruit komt. Tegenwoordig is stuurbekrachtiging geen overbodige luxe voor velen, wat ervoor zorgt dat de quad minder zwaar stuurt. Belangrijk is om goed in je achterhoofd te houden waar je hem voor wilt gebruiken. Twijfel je wat voor jou de beste keuze is? Neem dan contact op en maak een afspraak in onze showroom. Wij leggen je graag de verschillen uit, en adviseren je graag bij de aanschaf van een landbouw quad.

 

WAT JE VERDER NOG MEER MOET WETEN

Verzekeren

Tegenwoordig ben je wettelijk verplicht om (net als bij een auto) minimaal een WA-verzekering af te sluiten voor je quad. De quad moet wel goedgekeurd worden, en dus een kenteken hebben. Het kentekentype is afhankelijk van de soort quad die je hebt. Een quad kan vele type kentekens hebben: quad met landbouw (tractor) kenteken, bromfiets, driewielig voertuig, personenauto of bedrijfsauto kenteken. Is je quad niet goedgekeurd voor de openbare weg, mag je er dus ook niet mee op straat rijden. Rijden op eigen terrein mag, maar dit is dus ook voor eigen risico. Je hebt dus minimaal een WA-verzekering nodig, wat er voor zorgt dat je verzekerd bent voor schade die je anderen toebrengt: zowel personen als eigendommen. Uiteraard zijn er verzekeringen zoals beperkt casco of volledig casco. Ook zijn er extra uitgebreide verzekeringen beschikbaar waarmee je ook de aankoopwaarde, je helm en je kleding hebt meeverzekerd. Het aanbod verzekeringen verschilt per verzekeraar, bespreek je gewenste landbouw quad verzekering dus altijd goed met je contactpersoon.

Rijbewijs

Afhankelijk van het soort quad heb je een rijbewijs nodig. Een quad die goedgekeurd is als bromfiets mag je rijden vanaf 16 jaar. Andere quads mag je besturen vanaf 18 jaar, mits je in het bezit bent van het juiste rijbewijs. Het soort quad en het jaar waarin je je rijbewijs hebt gehaald, bepalen welk soort rijbewijs jij nodig hebt om een quad te mogen besturen.

Gebruik je de quad alleen op eigen terrein, dan heb je geen rijbewijs nodig. Let hier wel bij op: je mag dan ook niet ‘even’ van je erf af. Ook als jouw eigen terrein toegankelijk is voor openbaar verkeer, mag je er op dat stuk niet rijden met jouw quad zonder kenteken. Als je quad als bromfiets te boek staat dan heb je een bromfietsrijbewijs nodig en val je onder de bromfiets regels. Is je quad echter goedgekeurd als driewielig voortuig dan moet je autorijbewijs hebben ėn moet je quad voorzien zijn van een kenteken. Is je ATV goedgekeurd als auto dan moet je volgens de regels een gordel of een helm dragen.

Waar mag je er mee rijden?

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om elk landbouwvoertuig te registreren voor een kenteken. Alleen wanneer de quad is geregistreerd, mag je er mee de weg op. Als eigenaar moet je minimaal 16 jaar oud zijn en een rijbewijs T hebben. Een landbouw quad mag maximaal 25 km/u op de openbare weg rijden. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je een landbouwer of agrariër bent, als je een quad als landbouwvoertuig wil gebruiken.

Heb je nog meer vragen over quad wet- en regelgeving?
> Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

VRAGEN?

Hajo Trade – Quadcenter.nl is dé partner voor landbouwbedrijven en agrariërs. Hajo levert al meer dan 40 jaar quads en quad werktuigen aan de agrarische sector in heel Nederland. +
Wij bevinden ons in regio Twente. Voor professioneel advies, service of onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres.
Vragen? Bel ons gerust, of kom even langs – de koffie staat klaar!